Hey! Ik ben Veerle

Ik ben Veerle. Meer dan 10 jaar geleden studeerde ik af als ‘Master of Arts’ in de Vrije Kunsten, maar daar deed ik lange tijd niet veel meer mee. Een ander diploma (theologie), de mogelijkheid om te werken bij de Chiro en de goesting om ritueelbegeleider te zijn, maakten dat ik een ander parcours koos. Dat ik buisde in mijn derde jaar van de opleiding vrije beeldende kunsten, speelde waarschijnlijk een grote rol in het niet naar buiten durven komen met mijn werk.

Dat doe ik nu toch! Want ook mijn werk verdient het om gezien te worden.

Ik deed de laatste jaren heel wat ervaring op in de uitvaartsector als ceremoniespreker / ritueelbegeleider. Zo voelde ik dat het ondersteunen van mensen in rouw dicht bij mij ligt. Als ritueelbegeleider kan ik je ondersteunen in een moment om te koesteren in je hart, als schilder creëer ik een koesterportret dat blijvend een plek mag innemen in je thuis.

Lijkt een koesterportret iets voor jou? Ik vind het ontzettend leuk om te horen wat je ervan denkt. Dus stuur me een berichtje via sociale media of neem contact op via de website.

MIJN INSPIRATIE​

Ik wil graag iets ‘betekenen’ voor mensen. Als ritueelbegeleider voelde ik dat ik een meerwaarde kon bieden aan mensen die afscheid namen. Als kunstenaar zag ik niet goed hoe. Tot nu.

Een koesterportret kan iemand die je missen moet, weer een heel klein beetje in je leven brengen. Op een liefdevolle en vooral ook mooie manier.

Ik vind het heerlijk om op zoek te gaan naar de kleuren in een portret. Het blauw-groene van schaduwen, het rood-paarse van doorbloeding, het wit-gele of bruin-zwarte van het vel. Die kleuren expliciteren, maakt voor mij een schilderij levendig.

Ik geloof in de kracht van symboliek. Daarom probeer ik in verhalen een ander beeld te zoeken dat een meerwaarde kan bieden aan het portret. Iets wat niet iedereen moet begrijpen, maar voor jou wel waardevol en van betekenis is.